מג'דרה במרכז הצלחת

 

איזה מתכונים בפוסט: מג'דרה

בשנים האחרונות המג'דרה הפכה להיות תוספת לצד מנות עיקריות, דגים עוף או בשר. 

פעם המג'דרה קיבלה מקום של כבוד והייתה ארוחה בפני עצמה. צלחת מלאה בתבשיל המהביל והריח הנפלא, מעל סלט ירקות רענן וחמוץ והרי לכם ארוחה מלאה, מורכבת מכל שנדרש לגוף - חלבון, פחמימה וירקות.

אצלנו במשפחה ניטש ויכוח ער, איזה תבלין מוסיפים למג'דרה כמון או קינמון? נתייחס לנושא זה במתכון עצמו.

מג'דרה

מצרכים:

2 בצלים גדולים

כוס עדשים ירוקות

כוס אורז

4 כוסות מים רותחים

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית כמון או קינמון (או שאפשר לוותר על התבלינים הללו)

שמן צמחי אפשר שמן זית

אופן ההכנה:

קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות ומזהיבים בשמן, מוסיפים את העדשים, מערבבים עם הבצל  ולאחר מכן 2 כוסות מים רותחים. מבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות עם מכסה סגור.

מוסיפים את האורז, מלח, פלפל שחור, 2 כוסות מים, ואם רוצים כמון או קינמון (לא חייבים). מערבבים ומבשלים לעוד 20 דקות עם מכסה סגור.

לאחר הבישול משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.

פורסים את הבצל הנוסף לרצועות ומטגנים עד להשחמה עם שמן (לא להתקמצן עם השמן)

מכינים סלט ירקות טרי, עם הרבה לימון.

איך אוכלים?

במרכזה של צלחת גדולה ממלאים הרבה מג'דרה, מעליה, כמות גדולה של סלט, מסביב בצל מקורמל עם השמן שבו טוגן.

בתיאבון



תגובות