מעשה במסחטת מיץ (מכיתה ב'), חלה ופטל

 


מתכון בפוסט: פלפלים ירוקים מטוגנים

לאחר שהתחתנתי עם אפרת, גרנו מספר שנים בקיבוץ בית אלפא, שם נולדה אפרת. אמיר בני הבכור נולד בתקופה זו וגדל שם בשנותיו הראשונות.

סבתא בלהה ואמיר

לקיבוץ בית אלפא הייתה בשלנית מעולה, בשם סימה. האוכל של סימה היה טעים, מטובל כראוי, עם צבע שמעורר את בלוטות הטעם. עד היום אנחנו מכינים בבית עוף בתנור לפי מתכון של סימה.

בימי שישי הייתי מגיע לארוחת צהריים אצל אמא - סבתא בלהה בטבריה. היינו מתקבצים הבנים לארוחת דגים עם חלה טרייה ממאפיית "עילית" בטבריה. לארוחות הללו היה מצטרף אלי אמיר. אך שומו שמיים, למרות האוכל הטעים של סימה בקיבוץ, הילד היה אוכל חלה טבולה במיץ פטל! כן מיץ פטל.

בשבוע הראשון סבתא בלהה עוד חשבה שזה יעבור לילד. "מה קורה שם בקיבוץ" חשבה בליבה "ילדים אוכלים חלה עם פטל כשמולם מונחת צלחת מפוארת של תבשיל דגים עסיסי עם רוטב מעורר תאבון".

בשבוע שלאחר מכן ההחלטה התקבלה, מתחילים חינוך מחדש. סבתא בלהה שולפת מסחטת הדרים, כן, ממש זו שבתמונה, ושואלת אותי אם אני זוכר את המסחטה? אני עם זיכרון של נמלה ביום טוב, עונה לה שלא.

מסתבר שאת המסחטה קיבלתי במסגרת לימודים על נושא הפרדס בכיתה ב' בבית ספר "ארליך" בטבריה, וסבתא בלהה שמרה עבורי את המסחטה בדיוק ליום הזה, אותי זה הדהים.

על בית ספר ארליך אספר בהמשך, בית ספר מיוחד שהטמיע בי הרבה זיכרונות.

אמיר נקרא למטבח לאחר כבוד, והוזמן לסחוט תפוזים במסחטה של אבא מכיתה ב'. מיד לאחר מכן התיישב לטבול חלה במיץ תפוזים, "הרבה יותר בריא" אומרת סבתא בלהה. כמובן שגם קיבל את המסחטה במתנה.

לא אכביר מילים על התהליך כולו אך בסופו, מוצא אמיר את עצמו טובל את החלה במיץ לימון של פלפלים חריפים שטוגנו עם שמן. זמן לא רב לאחר מכן, גילה את תבשיל הדגים ואף קיבל אישור לאכול דג באופן עצמאי. ומי שמבין מה המשמעות להתמודד עם כל עצם ועצם בדג לילד צעיר, זו לא משימה פשוטה.

עד היום, כשאמיר מגיע אלינו לארוחת ערב ביום שישי ממתינה לו צלחת עם פלפל ירוק מטוגן עם הרבה לימון וחלה.

ניתן לראות שהילד גדל
פלפל ירוק מטוגן

מצרכים:

פלפלים ירוקים חריפים

שמן קנולה לטיגון

מיץ משני לימונים

מלח

שום - לא חובה

אופן ההכנה:

מטגנים את הפלפלים- חשוב לחרוץ אותם כדי שלא יתפוצצו בטיגון. אפשר להשתמש בתנור למשימה אבל הטעם יהיה שונה לחלוטין.

מוסיפים מלח והרבה מיץ לימון לפלפלים המטוגנים, חשוב גם להוסיף את השמן מהטיגון. 

אפשר להוסיף גם שום, אני לא מוסיף.

וכמובן, לא לשכוח את החלה....

בתאבון


תגובות

הוסף רשומת תגובה