מרק קובה טברייני

 


מרק קובה

מרק קובה קיים במגוון סוגים - חלקכם מכירים את ה"קובה סלק", יש את ה"קובה חמוסטה" אבל אני מספר הפעם על מרק הקובה הטברייני. מרק יחיד ומיוחד שאין דומה לו.

המרק הזה נכנס לתפריט המשפחתי מאוחר יחסית. לדעתי מדובר בהשפעה של העלייה מעירק לטבריה בשנות החמישים, בשילוב עם מרק קובה חמוץ שמקורו בלבנון ובסוריה. לא חקרתי את הנושא, אבל זו נראית לי השערה סבירה.

סבתא בלהה למדה את המתכון כנראה במקום עבודתה ומשם הדרך הייתה קצרה לאימוצו במטבח שלה.

כיום, ילדי אינם מוותרים על המרק הזה, ואפילו פיתחתי גרסה ללא גלוטן.

גם דור הנינים אינו מוותר על המרק. אם תשאלו את טל הבן של רוני (הנכד של סבתא בלה) וענת, הוא יספר לכם ש"אין על המרק של סבתא אלישבע", גם עידו ואיתי, בניה של מיכל, אומרים כי " אין על מרק קובה של סבתא אביבה" (אלישבע ואביבה, אחיותי- בנותיה של סבתא בלה).

במתכון של סבתא בלהה מככב תבלין שהגיע מהמטבח הלבנוני/סורי – הנענע היבשה. זהו תבלין מיוחד, שכאשר משלבים אותו עם לימון, הופך למיוחד אף יותר. כדאי לנסות את שילובו בממולאים, עם עלי גפן ועוד.

 




מצרכים למרק:

בצל גדול קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים, דלעת, כרוב, כרישה ועוד

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף נענע יבשה

מיץ מלימון וחצי

5 שיני שום כתושות.

שמן זית

2.5 ליטר מים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

ניתן להוסיף בשר למרק – לא חובה

 


אופן ההכנה של המרק:

מאדים את הבצל, הסלרי והגזר עם שמן זית עד לריכוך, מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים באידוי לעוד מספר דקות.

מוסיפים את המים, מלח, פלפל שחור ורסק העגבניות, מבשלים כשעה.

שימו לב – את השום, נענע יבשה והלימון מוסיפים בסוף, לאחר הוספת הקובה.

 אני נוהג לטחון את המרק, זו הדרך לגרום לילדים לאכול את מגוון הירקות.

 

מרכיבים לקובה:

הקובה של אורלי מויססקו


למעטפת:

2 כוסות סולת –מספיק ל 15 קובות

2 כפות קמח

מלח

פלפל שחור

כוס מים

2 כפות שמן

למילוי:

בצל קצוץ

250 גרם בשר טחון או קצוץ

מלח

פלפל שחור

כף נענע יבשה

שמן זית

 

אופן הכנה:

המלית:

לפזר על הבצל הקצוץ מלח ולהמתין חצי שעה, לסחוט את הנוזלים מהבצל (אפשר להוסיף את הנוזלים למרק). לערבב את הבצל עם שאר המרכיבים.

המעטפת:

לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף את השמן ולערבב. להוסיף את המים לקבלת בצק רך וגמיש, לפזר מעל הבצק קצת מים ולתת לו לנוח כחצי שעה לספיגת הנוזלים.

הכנת הקובה:



להרטיב את כף היד, לקחת כדור של בצק, לפרוס על כף היד, להוסיף מלית ולסגור לקובה עגולה. להוסיף אותה ישר למרק החם. כך עם כל הבצק. אם נשארת מלית, ניתן ליצור קציצות קטנות ולהוסיף למרק.

לבשל כעשרים דקות, לכבות את הכיריים. להוסיף למרק את השום, לימון, והנענע היבשה ממתכון המרק.

כרגיל גם מרק זה טעים ביום למחרת.

בתאבון


תגובות

  1. מאמצת את המתכון כי מה שאני עושה בגירסה אדומה פחות מרקית. נחזור למקורות. תודה יוסי

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה