"פיתה בסילא"(bsil) – פיתה עם מילוי תרד/עלי סלק
האוכל המזרח תיכוני מגוון אך יש מאכלים רבים שמבוססים על מגוון הצמחייה
שהייתה באזור. לערביי ישראל יש את הפטאייר, מאפה שמרים ממולא בעלי זעתר או עלים של
תרד, בטבריה יש את הפיתה בסילא. מדובר במאפה במילוי עלי סלק עם בצל מטוגן, שלאחר האפייה
נראה כפיתה זהובה עם מילוי עסיסי של עלי סלק/תרד. לצד זה תניחו מלפפון טרי קלוף עם
מלח והרי לכם ארוחת ערב מלאה.
כמו הפטריות גם פה, כדי לקבל מאפה עם הטעם הייחודי צריך קצת לעבוד...
מחודש פברואר ועד פסח, גדל בשדות הפתוחים ולצידי הדרכים תרד בר. מדובר
בצמח מאוד בריא שמכיל הרבה ברזל ומינרלים רבים. בנוסף, יכול לשמש למגוון תבשילים,
פשטידות, לסיר דגים, כתוספת לחביתה ועוד.
כדי ללקט תרד בר צריך לצאת לטבע, גם ממלאים מצברים וגם חוזרים עם שלל
בריא מאוד לבישול. אם אין לכם תרד בר ניתן להחליף בכל תרד שקונים בשוק או בעלי
מנגולד.
סלק בר |
מצרכים לבצק
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית וחצי מלח
כף סוכר
2 כוסות מים
רבע כוס שמן זית
אופן הכנת הבצק
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים, מתקבל בצק לח
מאוד. ממתינים חצי שעה ובידיים רטובות מקפלים את הבצק מספר פעמים, חוזרים על
הפעולה עוד פעמיים בהפרשים של חצי שעה בין קיפול לקיפול.
מצרכים למילוי
תרד בר/עלי מנגולד (ללא הגזע הלבן) – צרור גדול קצוץ לרצועות דקות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
מלח
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית שטוחה כמון
שמן
מיץ מחצי לימון
אופן הכנת המילוי
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את התבלינים והמלח ומיד מוסיפים
את עלי התרד הקצוצים. מבשלים כעשר דקות ולבסוף מוסיפים את הלימון.
הכנת הפיתות
עם ידיים משומנות (הבצק דביק מאוד), על משטח משומן היטב, מרדדים פיתה
בקוטר 10 ס"מ, במרכז הפיתה מניחים כמות נדיבה מהמלית וסוגרים לחצי, כמו
סמבוסק.
אופים בחום של 200 מעלות עד הזהבה – כעשרים וחמש דקות.
בתאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה