רוטב אחד שלושה מאכלים

 

 רוטב אחד (אדום)- שלושה מאכלים שונים

טגנו פעם שום בשמן, תוסיפו פפריקה אדומה ותקבלו את הריח הכי אופייני למטבח הטברייני. שילוב של שמן, שום ופפריקה, הינו אחד הבשמים הריחניים ביותר של המטבח המזרחי בכלל והטברייני בפרט.

הפעם אסביר איך להכין את הרוטב המיוחד שמהווה בסיס ללא מעט מאכלים במטבח הטברייני. אחרי שנכין את הרוטב נלמד להכין  3 תבשילים: תבשיל במיה, שקשוקה או כמו שנהוג לקרוא לה בטבריה "בייד ובנדורה" (ביצים ועגבניות) ותבשיל קציצות בשר.

 

נתחיל עם הרוטב (יקרא להלן "רוטב אדום"):

מצרכים:

חצי כוס שמן קנולה או זית

6 שיני שום

2 כפות פפריקה אדומה מתוקה

2 פלפל ירוק חריף (אפשר פחות) קצוץ קטן

4 כפות רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות משומרות

3/4 כוס מים

מלח

 

אופן ההכנה:

מטגנים קלות את השום והפלפל בשמן (לא יותר מידי כדי שהשום לא יהיה מר), מוסיפים את הפפריקה ומערבבים (איזה ריח.....)  ומיד מוסיפים את העגבנית והמים. מטבלים במלח.

 

תבשיל במיה:

מצרכים :

רוטב אדום

במיה– לקטום את הקצוות או פשוט לקנות במיה קפואה.

מעט שמן

מיץ מלימון אחד

 



אופן ההכנה:

מטגנים את הבמיה כדי למנוע ריריות בתבשיל, לאחר מכן מוסיפים את הבמיה לרוטב האדום ומבשלים כעשר דקות (לא לבשל יותר מידי כדי שהבמיה תישאר שלמה וקריספית).

בסוף הבישול להוסיף מיץ לימון ולכבות את הגז.

הגשה– מצע של אורז לבן על צלחת, מעל תבשיל במיה או לחילופין במיה עם לחם לבן ליד. מעדן!

 

שקשוקה – "בייד ובנדורה" :

מצרכים:

רוטב אדום

ביצים כמספר הסועדים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

לרוטב האדום הרותח, מוסיפים ביצים. זורים מלח ופלפל שחור על כל חלמון (לפי הטעם האהוב עליכם) ומבשלים עד שהחלבון של הביצה מתייצב (אז החלמון חצי מבושל).

אוכלים עם הרבה הרבה לחם טרי.

שקשוקה בשטח

בתאבון!

 

קציצות בשר : 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

ראש שום קצוץ דק מאוד

כוס פטרוזיליה קצוצה

3 ביצים

כפית וחצי פלפל שחור

כפית וחצי מלח

2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות

רבע כוס מים

רוטב אדום

 


אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לקציצות, לשים מעט ומשהים כחצי שעה.

מטגנים קציצות עד להשחמה (זוכרים את התבלין הטברייני – מטגנים את מרכיבי שתבשיל)

מומלץ בשלב הזה לאכול מספר קציצות מטוגנות בלחמניה עם סלט וטחינה.

מוסיפים את הקציצות לרוטב האדום ומוסיפים מים שיכסו 2/3 מגובה הקציצות. מבשלים כחצי שעה על חום נמוך.

מומלץ לאכול ליד אורז לבן.

בתאבון!

 

 

 


תגובות