עלי גפן ממולאים אכלנו
בעיקר בעונה.
ובכן מהי העונה? הגפן, כידוע, משירה את עלייה
בחורף. באביב היא מתחילה ללבלב מחדש. בסמוך לשבועות, עלי הגפן בכרמים טריים וגמישים
והם יהיו כך עד בוא החום הגדול של הקיץ, אז הם יהפכו לקשים ויבשים כמו הקיץ הקשה
והחם בטבריה.
עלי גפן ממולאים לא
אוכלים סתם כך, צריך שתהיה סיבה טובה להכינם. ארוחה חגיגית, ארוחת שבועות, והכי
טוב, למי שיש זמן וסבלנות להכין, לחגיגה היומיומית של ערבי הקיץ כאשר השמש שוקעת
וישנה בריזה קרירה מהכנרת.
כיום אני מתגורר
בעיר, ובעיר קשה למצוא עלי גפן טריים. גיליתי שבפארק הלאומי ברמת גן ישנם בוסתנים
עם צמחים רבים, גפנים, מנגו, הדרים ועוד. התושבים יכולים לקטוף לשימוש עצמי וזו
יוזמה ברוכה. שם, בפארק, אני קוטף עלי גפן טריים, אוכל קצת תותי עץ אדומים או
לבנים (גם הם גדלים בשפע בפארק הלאומי) וחוזר הביתה להכין את את המאכל האהוב.
אפשר גם להשתמש בעלי
גפן משומרים שניתן למצוא היום בכל סופר מרקט ולמלא אותם אבל אין כמו עלי הגפן
הטריים.
ועכשיו- לעבודה (ויש
עבודה...)
מרכיבים
למילוי:
25 עלי גפן רעננים
וגדולים
בצל קצוץ לקוביות
קטנות
עגבניה גדולה מגורדת
בפומפיה
כוס אורז
חצי כוס צנוברים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף נענע יבשה
רבע כוס שמן זית
לרוטב:
2 כוסות מים
10 שיני שום
פלפל שחור
מלח
כף נענע יבשה
רבע כוס רכז רימונים
מיץ מלימון שלם.
עגבניה פרוסה
לעיגולים.
אופן ההכנה:
משרים את עלי הגפן
במים רותחים למשך 2 דקות ואז שוטפים במים קרים.
מערבבים את חומרי
המילוי.
ועכשיו הסבר בתמונות
כיצד לגלגל את העלים:
![]() |
מניחים על על משטח עבודה כאשר החלק המבריק כלפי מטה |
![]() |
במרכז העלה מניחים כמות יפה של מילוי |
![]() |
מקפלים את העלה לחצי |
![]() |
את הקצוות מקפלים פנימה ומגלגלים לאורך כלפי חוץ |
![]() |
והנה יש עלה גפן ממולא |
![]() |
מכינים סיר עם הרוטב |
![]() |
מסדרים את עלי הגפן בסיר ומוסיפים מים עד כיסוי העלים, מבשלים כשעה על אש נמוכה. |
אליפות. כייף לקרוא את הסברייך וללמוד ממעשה ידייך. ❤️
השבמחק