פיתה חביתה
כרגיל נתחיל בסיפור, סבא אהרון עבד בדואר ישראל, שגם
הייתה חברת התקשורת והטלפוניה, לימים הפכה להיות חברה ממשלתית בשם "בזק".
כל יום מוקדם בבוקר, סבתא
בלה הייתה מכינה לסבא אהרון, אוכל ליום העבודה.
לעיתים זו
הייתה חביתה בפיתה, כל כך פשוט וטעים חביתה בפיתה.
סבא אהרון לא היה אוכל
את כל הצידה שלקח לעבודה, ובסוף היום היה חוזר הביתה עם פיתה שבילתה יום שלם
ברכב, בחום של הקיץ.
מי שזכה לטעום פיתה כזו שחזרה מיום העבודה, זכה לטעום מהו
טעם גן עדן.
אז מה צריך כדי להכין פיתה חביתה של סבתא בלה :
פיתה/לחמנייה, מטבוחה, חביתת ירק ולימון כבוש.
המתכונים פשוטים שווה לנסות.
חביתת ירק – עיג'ה :
2 ביצים
בצל קטן קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
מערבבים את
הביצים, בצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. מטגנים את הבלילה בהרבה שמן (אפשר זית)
משני הצדדים. מי שרוצה לאכול עם פחות שמן, כדאי לדלג על המתכון, זה לא טעים ללא
שמן.
לימון כבוש (מהיר) :
2 לימונים גדולים
כפית גדושה מלח
כפית פפריקה
מתוקה
כפית פפריקה חריפה
שמן
אופן ההכנה :
חוצים את הלימונים לחצי ופורסים לפרוסות
דקות, מערבבים עם כל שאר המרכיבים. מומלץ להכין יום לפני.
הרכבת המנה : מורחים
שכבה של מטבוחה, או מסדרים פרוסות עגבנייה עם מלח, מסדרים מעל את החביתה ומעל
פלחי לימון כבוש.
בתאבון
תגובות
הוסף רשומת תגובה